Overnight-oatmeal-boerenyoghurt-boerderijzuivel

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Ingrediënten voor 1 portie oatmeal

  • 200 ml boerenyoghurt
  • 30 ml boerenmelk
  • 30 gram grove havermout
  • 2 theelepels chiazaad
  • ½ theelepel kaneel of koekkruiden
  • 1 appel
  • Garnering met noten naar keuze

Bereiding

  1. Neem een leeg potje - een weckpotje of een potje met deksel.
  2. Rasp een kwart van de appel.
  3. Meng in een kommetje de appelrasp, havermout, chiazaad, kaneel, boerenmelk en de boerenyoghurt.
  4. Sluit het deksel en zet het minstens vier uur in de koelkast. Ideaal om ’s avonds klaar te maken voor een snel en voedzaam ontbijtje. Je kunt het zelfs al twee tot drie dagen van tevoren maken.
  5. Haal het ’s ochtends uit de koelkast en garneer het met toppings naar keuze: verse appel, wat havermout, nootjes en nog wat extra kaneel.

Tip

Met dit recept kun je eindeloos variëren: wissel met seizoensfruit. Diepvriesfruit kan ook heel goed. Mix er wat honing of pindakaas doorheen of gebruik lijnzaad in plaats van chiazaad of andere kruiden.


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.