Campagnes

Door het jaar heen organiseert de BBZ drie campagnes.

Wie wint de ‘Gouden melkbus met de grote oren’?

Eén keer per jaar kiezen professionele keurmeesters de beste kaas, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij. Boeren en boerinnen uit het hele land – die zelf hun melk verwerken tot kaas of zuivel – strijden in maart om de felbegeerde Den Besten Cum Laude Awards – ofwel de ‘Gouden melkbus met de grote oren’. Zodra de winnaars bekend zijn, zijn die excellente kazen en zuivel verkrijgbaar bij boerderij- en kaaswinkels in heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.cumlaudeawards.nl

Yes, er is weer graskaas!

Ambachtelijk gemaakt op de boerderij. Een typisch Nederlandse kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die in het voorjaar met veel plezier de wei in dansen. Tijdens de ‘Nationale Graskaasdag’ in kaasstad Woerden wordt het graskaasseizoen geopend, waarna kazen en zuivel verkrijgbaar zijn bij boerderij- en kaaswinkels in heel Nederland. Kijk voor meer informatie en verkooppunten van echte graskaas op www.echtegraskaas.nl.

Oktober Boerenkaasmaand

In oktober zijn de avonden weer wat langer, we steken de kaarsjes of open haard weer aan en zoeken binnen de gezelligheid op. Daarom is oktober de maand van de échte boerderijzuivel. Van kaas en zuivel, ambachtelijk gemaakt op de boerderij. Denk niet alleen aan jonge kaas, oude kaas, geitenkaas, schapenkaas en kruidenkaas. Maar ook aan mooie zachte kaasjes, kwark, yoghurt, roomboter, karnemelk en de lekkerste smaken ijs. Klik hier voor verkooppunten van echte boerderijzuivel.