MENU

Pittige boeren graskaasdip

boeren_graskaasdip_cum_laude

Bereidingswijze:

Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

Bereiden: ± 15 min.

Tip:

Serveer deze kaasdip als borrelplankje samen met wat blokjes Boeren graskaas.

Ingrediënten

(Voorafje of borrelhapje voor 4 personen)

  • ca. 125 g jonge graskaas (jonge Goudse Boerenkaas)
  • 80 g crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • wortel
  • komkommer
  • radijsjes
  • paprika
  • bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers
creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder