boerengatenkaas_verpakken

Zo houd je boerenkaas langer vers

Wist je dat we gemiddeld 19,1 kilogram kaas per persoon per jaar eten? Maar ondanks onze liefde voor kaas, gemaakt op de boerderij, maken we nog steeds fouten bij het opbergen van kaas. En dat is zonde, want voedselverspilling is het laatste wat we willen! Daarom is het belangrijk om je kaas zo lang mogelijk vers te houden. Hoe je dat doet? Wij geven tips!

Tip 1: bewaar kaas thuis niet in plastic

Hoewel kaasboeren kaas wel in plastic bewaren (dit doen ze om hun kazen te kunnen laten zien), is het verstandig om dit thuis niet te doen. Kaas moet namelijk kunnen ademen, maar plastic laat geen lucht door. Waar je kaas dan wel in moet verpakken? Gebruik bijvoorbeeld speciaal kaaspapier met een dun laagje folie aan de binnenkant. Andere goede opties zijn vetvrij bakpapier of ademende huishoudfolie.

Tip 2: bescherm kaas goed

Naast het juiste verpakkingsmateriaal is verstandig om kaas, gemaakt op de boerderij, extra te beschermen. Dat doe je door kaas, nadat je het hebt verpakt, in een container of koelkastdoos met luchtgaten op te bergen.

Tip 3: bewaar kaas in het warmste gedeelte van de koelkast

De meeste koelkasten hebben een speciale plek of zone voor kaas, maar die plek is niet altijd even duidelijk aangegeven. De beste plek voor kaas is de onderste lade, dat is de warmste plek in je koelkast. Waarom hier? Hoe kouder kaas wordt, hoe trager het rijpingsproces van de kaas verloopt en hoe groter de mogelijkheid dat de kaas uitdroogt.


Verhalen


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.