Campagne Oktober Boerenkaasmaand vliegend van start

Ieder jaar is oktober de maand waarin de Bond van Boerderijzuivelbereiders, verschillende kaashandelaren en kaasverkooppunten de handen ineenslaan om boerenkaas en kaas gemaakt op de boerderij extra onder de aandacht te brengen. De samenwerking bleek in 2019 al grote successen te behalen. Tijdens de actieperiode bezochten circa 24.000 consumenten de website. De online postcodechecker werd maar liefst 3.700 keer ingevuld en de socialmediacampagne bereikte bijna 600.000 consumenten binnen de gestelde doelgroep. Ook dit jaar is er een verrassende campagne opgetuigd door de unieke samenwerking met Landleven Magazine.

Promotiepakket voor winkeliers

De Bond van Boerderijzuivel ontwikkelde voor deelnemende winkeliers een uitgebreid promotiepakket, bestaande uit Point of Sale materiaal en gratis teksten, foto’s en video’s om op social media te plaatsen. Landelijk loopt er gedurende de hele maand oktober een strategische socialmedia-campagne. Winkeliers konden zich optioneel aanmelden voor een lokale socialmedia-advertenties om hun winkel aanvullend te boosten. De vertrouwde campagnewebsite boerenkaasmaand.nl is weer up-to-date en gevuld met nieuwe content. De handige postcodechecker is natuurlijk behouden gebleven.

Unieke samenwerking met Landleven Magazine

Wat de Oktober Boerenkaasmaandcampagne van 2020 zo speciaal maakt, is de unieke samenwerking met Landleven Magazine. Met een bereik van 680.000 lezers is Landleven hét magazine voor liefhebbers van het buitenleven en streekproducten. In het oktobernummer verscheen een paginagrote advertentie ter ondersteuning van de campagne. Online plaatste Landleven banners van de actie en ook bij de deelnemende kaasverkooppunten is de samenwerking terug te zien. De makers van het blad ontwikkelde voor deze gelegenheid een ansichtkaartenset met vrolijke kaarten voor ieder bijzonder moment. Winkeliers geven de sets weg bij aanschaf van een pondje kaas, gemaakt op de boerderij.

IJzersterke campagne

De campagne is per 1 oktober vliegend van start gegaan! De Bond van Boerderijzuivelbereiders is trots op de samenwerking met haar partners en Landleven Magazine in het bijzonder. “De toevoeging van Landleven Magazine aan ons samenwerkingsverband is waanzinnig. Het blad heeft zo’n grote achterban, dat we nu in staat zijn veel meer liefhebbers van natuur en platteland te bereiken online én offline. Dat maakt deze campagne ijzersterk”, aldus Marije van der Poel van de Bond van Boerderijzuivelbereiders.

Ben je zelf benieuwd geworden naar de Oktober Boerenkaasmaandcampagne? Bezoek de website boerenkaasmaand.nl


Verhalen


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.