Ingrediënten
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g boter (licht gekoeld)
- 10 speculaasjes, fijn verkruimeld
- 75 g bloem
- 2 liter vanille-ijs
- 500 g zomerfruit
Benodigdheden
Een springvorm van ø 24 cm
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de speculaasjes en de bloem tot een kruimelig mengsel.
Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel glad. Bak de kruimelbodem circa 10 min. in de oven en laat de bodem afkoelen. Verdeel het vanille-ijs erover zodat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dikke laag ijs. Laat de ijstaart circa 2 uur in de diepvries opstijven.
Was intussen het fruit en halveer het indien nodig. Garneer de ijstaart met het fruit.
Tips
Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Verschillende smaken koekjes voor de bodem, andere toppings en natuurlijk diverse smaken ijs. Wat dacht je van een heerlijke straciatella taart, amarene kersentaart of een zomerse mangotaart? Geniet ervan!