Zomerse Boerenijstaart

Ingrediënten

  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g boter (licht gekoeld)
  • 10 speculaasjes, fijn verkruimeld
  • 75 g bloem
  • 2 liter vanille-ijs
  • 500 g zomerfruit

Benodigdheden

Een springvorm van ø 24 cm

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf met de toppen van de vingers de basterdsuiker, de boter, de speculaasjes en de bloem tot een kruimelig mengsel.

Verdeel de crumble over de bodem van de springvorm en druk deze met een lepel glad. Bak de kruimelbodem circa 10 min. in de oven en laat de bodem afkoelen. Verdeel het vanille-ijs erover zodat de bodem gelijkmatig bedekt is met een dikke laag ijs. Laat de ijstaart circa 2 uur in de diepvries opstijven.

Was intussen het fruit en halveer het indien nodig. Garneer de ijstaart met het fruit.

Tips

Je kunt met dit recept eindeloos variëren. Verschillende smaken koekjes voor de bodem, andere toppings en natuurlijk diverse smaken ijs. Wat dacht je van een heerlijke straciatella taart, amarene kersentaart of een zomerse mangotaart? Geniet ervan!


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.