Recept-courgette-met-graskaas-en-oude-Boerenkaas-cum-laude

Gevulde courgette met risotto en Boerenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes doormidden en hol de courgettes tot een centimeter uit. Snij de uitgeschepte courgette vulling en de tomaat in blokjes. Plaats de courgette bootjes in een ovenschaal en laat ze alvast voorgaren in de voorverwarmde oven. Snipper het sjalotje fijn. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de risotto toe en bak 2 min. Voeg vervolgens met af en toe roeren de bouillon in stappen toe, totdat deze volledig is opgenomen en de risotto gaar is. Snij de Boeren graskaas in blokjes en voeg deze samen met de tomaat en courgette toe en schep om. Haal de schaal uit de oven en vul de voorgegaarde bootjes voorzichtig met het risotto mengsel en bestrooi met de geraspte oude Goudse Boerenkaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de courgettes in ca.15 min. goudbruin.

Bereiden: ca. 30 min.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 2 courgettes
  • 400 g risotto
  • 1 sjalotje
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 el Boerenboter
  • 2 tomaten
  • 100 g Boeren graskaas
  • 100 g oude Goudse Boerenkaas

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.