- Een rol flammkuchendeeg
- 75 gram harde geitenkaas van de boerderij
- 30 gram verse spinazie
- 8 semi zongedroogde tomaatjes
- 4 vrije uitloop eieren
- 175 ml boerenroom
- 30 gram pijnboompitten
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de boerengeitenkaas met een grove rasp. Scheid daarna de eieren en bewaar de hele eidooiers in aparte bakjes. Klop daarna de eiwitten los samen met de boerenroom, zout en peper.
Bekleed een bakplaat met het deeg en sla het deeg bij de randen om. Verdeel de spinazie over het deeg en verdeel daarna de geraspte boerengeitenkaas. Giet vervolgens het eimengsel over de taart. Leg daarna de tomaatjes en de eidooiers op de taart. Strooi als laatste de pijnboompitjes over de bovenkant.
Bak de taart in 30 minuten gaar. Serveer de plaattaart met boerengeitenkaas warm.