Plaattaart_boerengeitenkaas_boerderijzuivel

Plaattaart met boerengeitenkaas

  • Een rol flammkuchendeeg
  • 75 gram harde geitenkaas van de boerderij
  • 30 gram verse spinazie
  • 8 semi zongedroogde tomaatjes
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 175 ml boerenroom
  • 30 gram pijnboompitten
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de boerengeitenkaas met een grove rasp. Scheid daarna de eieren en bewaar de hele eidooiers in aparte bakjes. Klop daarna de eiwitten los samen met de boerenroom, zout en peper.

Bekleed een bakplaat met het deeg en sla het deeg bij de randen om. Verdeel de spinazie over het deeg en verdeel daarna de geraspte boerengeitenkaas. Giet vervolgens het eimengsel over de taart. Leg daarna de tomaatjes en de eidooiers op de taart. Strooi als laatste de pijnboompitjes over de bovenkant.

Bak de taart in 30 minuten gaar. Serveer de plaattaart met boerengeitenkaas warm.


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.