Bereidingswijze:
Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knoflook er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.
Bereiden: ± 15 min.
Tip:
Serveer deze kaasdip als borrelplankje samen met wat blokjes Boeren graskaas.
Ingrediënten
(Voorafje of borrelhapje voor 4 personen)
- ca. 125 g jonge graskaas (jonge Goudse Boerenkaas)
- 80 g crème fraîche of boerenroom
- scheutje droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- cayennepeper en zout
- chips (of stokbrood)
- wortel
- komkommer
- radijsjes
- paprika
- bleekselderij
- 1 bakje tuinkers