boeren_graskaasdip_cum_laude

Pittige boeren graskaasdip

Bereidingswijze:

Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij. Knip wat tuinkers en strooi erover. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

Bereiden: ± 15 min.

Tip:

Serveer deze kaasdip als borrelplankje samen met wat blokjes Boeren graskaas.

Ingrediënten

(Voorafje of borrelhapje voor 4 personen)

  • ca. 125 g jonge graskaas (jonge Goudse Boerenkaas)
  • 80 g crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • wortel
  • komkommer
  • radijsjes
  • paprika
  • bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.