Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en rasp de Boerenkaas. Verhit de boter in een steelpannetje totdat deze is gesmolten. Voeg de ui en champignons toe en fruit deze kort aan. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer met een garde goed door en laat gaar worden. Zet nu het vuur weer iets hoger, maar zorg ervoor dat de bloem niet bruin wordt. Schenk de helft van de melk bij het mengsel en roer goed door. Voeg de resterende melk toe en roer tot een gladde saus. Plaats de pasteitjes in de oven en verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg voor serveren het grootste gedeelte van de geraspte kaas aan de ragout toe en laat deze smelten, breng op smaak met peper. Serveer de pasteitjes met daarin de ragout en garneer met de achtergehouden kaas en tuinkers.
Bereiden: ± 25 min.
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
- 4 klassieke pasteitjes (of zelf maken met bladerdeeg)
- 20 g bloem
- 20 g Boerenboter
- 300 ml Boerenmelk
- 1 ui
- 250 g champignons
- 200 g belegen Goudse Boerenkaas
- peper
- tuinkers