Pasteitjes_met_Boerenkaas_ragout_cum_laude

Pasteitjes met Boerenkaas ragout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en rasp de Boerenkaas. Verhit de boter in een steelpannetje totdat deze is gesmolten. Voeg de ui en champignons toe en fruit deze kort aan. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer met een garde goed door en laat gaar worden. Zet nu het vuur weer iets hoger, maar zorg ervoor dat de bloem niet bruin wordt. Schenk de helft van de melk bij het mengsel en roer goed door. Voeg de resterende melk toe en roer tot een gladde saus. Plaats de pasteitjes in de oven en verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg voor serveren het grootste gedeelte van de geraspte kaas aan de ragout toe en laat deze smelten, breng op smaak met peper. Serveer de pasteitjes met daarin de ragout en garneer met de achtergehouden kaas en tuinkers.

Bereiden: ± 25 min.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 4 klassieke pasteitjes (of zelf maken met bladerdeeg)
  • 20 g bloem
  • 20 g Boerenboter
  • 300 ml Boerenmelk
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 200 g belegen Goudse Boerenkaas
  • peper
  • tuinkers

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.