Boerenhangop_pistache_frambozen_boerderijzuivel

Boerenhangop met pistache en frambozen

Nagerecht (4 personen)

500 ml boerenyoghurt of kant-en-klare Boeren hangop

1 vanillestokje of 1 theelepel vanillepasta

125 ml slagroom

2 el suiker

sap en rasp van halve citroen

50 g bloem

75 g poedersuiker
60 g eiwit

50 g zachte boter

2 el gehakte pistachenoten

250 grams diepvries frambozen

Begin één dag van tevoren met dit gerecht of start direct met de boeren hangop.

Laat de yoghurt minimaal twaalf uur in een zeef met theedoek uitlekken. Roer daarna de vanillezaadjes of pasta door de hangop (uitgelekte yoghurt).

Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte (lobbig). Schep de slagroom, citroensap en citroenrasp door de hangop.

Verwarm voor de coulis de frambozen met één eetlepel water in een pan op laag vuur. Laat dit ongeveer tien minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Duw de fruitpuree door een fijne zeef, vang de coulis op in een kommetje en laat dit afkoelen.

Verwarm de oven op 175 °C. Mix boter, eiwit, poedersuiker en bloem tot een glad beslag. Verspreid het beslag met een spatel op een bakplaat met bakpapier (ongeveer 2 mm dikte). Bestrooi het met de pistachenoten. Bak de koek in ongeveer 10-12 min goudbruin. Breek het in schotsen.

Serveer de hangop met het koekje, de frambozencoulis en nog wat citroenrasp.


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.