Bereidingswijze:
Haal de korst van de kazen. Rasp de harde kazen in een keukenmachine en brokkel de zachte kazen. Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf daarmee de fonduepan in. Giet de Boerenmelk in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de kazen toe en laat de kaas langzaam smelten. Doe dit niet te snel, dit zorgt ervoor dat de kaas niet taai wordt. Maak een mengsel van de maïzena samen met 2 el water en roer dit door de gesmolten kaas. Roer goed door totdat het mengsel gebonden is. Breng op smaak met peper.
Bereiden: ca. 20 min.
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
- 250 g Cum Laude extra belegen Goudse Boerenkaas
- 250 g Cum Laude Boerenkaas van geiten- of schapenmelk
- 250 g Cum Laude Goudse Boeren kruidenkaas
- 300 ml Boerenmelk
- 1 teentje knoflook
- 1 el maïzena
- peper
Om te dippen:
Radijsjes, wortel, komkommer en brood. Variëren kan met broccoli, bloemkool, paprika, bleekselderij en andere groenten.