- 750 vastkokende aardappels
- 175 g spekblokjes
- 3-4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl fijngesneden tijm
- Halve courgette
- 50 cl crème fraîche
- 2 el fijngesneden platte peterselie
- 200 gram zachte gerijpte boerengeitenkaas
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de aardappelen door de midden en kook de aardappels in een ruim water in 20-25 minuten gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in dikke plakken.
- Verwarm intussen de oven voor op 190ºC. Bak de spekjes ongeveer 3 minuten in een koekenpan op matig vuur. Snij ondertussen de sjalotten. Draai en het vuur laag en bak de sjalotten en geperste knoflook 5 minuten mee. Snij de courgette in plakjes en voeg de gesneden courgette en tijm toe aan het spekmengsel en bak ze 1 minuut mee op matig vuur.
- Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, peterselie en wat zout en peper toe en schep voorzichtig de aardappelplakjes erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaal. Breek de zachte gerijpte boerengeitenkaas in stukken en verdeel deze over de aardappels.
- Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven tot de boerengeitenkaas helemaal gesmolten is. Serveer warm
Tip: dit gerecht kan ook goed in een Airfryer bereid worden. Halveer het recept en bak de tartiflette 15 minuten op 160 graden in een voorverwarmde Airfryer.
Bereidingstijd
1 uur
Voor 4-6 personen