Bereidingswijze:
- Halveer de kippenbouten op het scharnierpunt in dijen en drumsticks. Bestrooi ze met zout, peper en 1 el paprikapoeder en bak ze in een koekenpan in de boerenboter met 2 el olie bruin. Doe de kip over in een stoofpan en braad ca. 10 min. met de deksel op de pan.
- Pel en snipper de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in grove stukken. Ontvel de tomaten (vel insnijden en even onderdompelen in kokend water), verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees grof.
- Bak de uien met knoflook en paprikastukken enkele minuten. Voeg tomaten toe, bak nog even, voeg de wijn toe, breng op smaak en voeg alles bij de kip. Breng aan de kook, en laat in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Was en hak de peterselie en zet apart.
- Meng het overige paprikapoeder met de boerenyoghurt, breng op smaak met peper en zout en schep het op het gerecht. Bestrooi het gerecht royaal met peterselie.
Bereiden: ± 50 min.
Voor de variatie:
Lekker met rijst of gekookte aardappelen en gekookte broccoli met geroosterde pijnboompitten als extra groente, of een frisse gemengde salade met zachte of blokjes halfharde boerengeitenkaas.
Ingrediënten
(4 personen)
- 4 kippenbouten
- peper en zout
- 2 el paprikapoeder
- 25 g boerenroomboter
- 4 el (bak)olijfolie
- 2 (middelmaat) zoete witte uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika’s
- 4 tomaten
- scheut witte wijn
- 100 ml volle boerenyoghurt
- 4 takjes platte peterselie
- extra nodig: ruime stoofpan