Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes doormidden en hol de courgettes tot een centimeter uit. Snij de uitgeschepte courgette vulling en de tomaat in blokjes. Plaats de courgette bootjes in een ovenschaal en laat ze alvast voorgaren in de voorverwarmde oven. Snipper het sjalotje fijn. Verhit de boter in een grote hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de risotto toe en bak 2 min. Voeg vervolgens met af en toe roeren de bouillon in stappen toe, totdat deze volledig is opgenomen en de risotto gaar is. Snij de Boeren graskaas in blokjes en voeg deze samen met de tomaat en courgette toe en schep om. Haal de schaal uit de oven en vul de voorgegaarde bootjes voorzichtig met het risotto mengsel en bestrooi met de geraspte oude Goudse Boerenkaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de courgettes in ca.15 min. goudbruin.
Bereiden: ca. 30 min.
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
- 2 courgettes
- 400 g risotto
- 1 sjalotje
- 1,5 l groentebouillon
- 1 el Boerenboter
- 2 tomaten
- 100 g Boeren graskaas
- 100 g oude Goudse Boerenkaas