Carpaccio-met-overjarige-Boerenkaas-cum-laude

Carpaccio met overjarige Boerenkaas

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten voorzichtig in een droge koekenpan op matig vuur en laat afkoelen. Verdeel de in heel dunne plakjes gesneden ossenhaas over 4 grote platte borden. Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie en balsamico azijn en voeg peper en zout toe.

Verdeel de rucola over de ossenhaas en strooi de pijnboompitjes erover. Besprenkel met wat dressing, serveer de rest van de dressing in het kommetje erbij. Schaaf overjarige Boerenkaas in mooie vlokken erover en strooi er nog iets versgemalen peper over.

Tip:

Vraag aan je slager om de ossenhaas flinterdun voor je te snijden. Als je toch zelf wilt snijden, leg het vlees dan voor het snijden enkele uren in de diepvries.

Bereiden: ca. 15 min. (als de ossenhaas al gesneden is).

Voor de variatie:

  • Voeg naar smaak eventueel een aantal in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes (in olie) toe.
  • Vervang de rucola door rucola sla melange.
  • Vervang de balsamico-azijn door een paar druppels truffelolie

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g zeer dun gesneden rauwe ossenhaas
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el balsamico azijn (aceto balsamico di modena)
  • vers gemalen peper en (zee-)zout
  • 75 g rucola
  • 60 g overjarige Boerenkaas

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.