Receptkaart-pizza-met-4x-Boerenkaas-cum-laude

Pizza met 4 soorten Boerenkaas

Bereidingswijze:

Maak een hoopje van 500 g bloem en zout (houd wat bloem achter voor het kneden) met een kuiltje in het midden. Voeg de droge gist, het water en de suiker in het kuiltje. Kneed (gebruik overige bloem) het in ongeveer 10 min. tot een zacht elastisch deeg. Laat het in een kom onder een vochtige theedoek op een warme plek (bijv. bij de verwarming) 30 min. rijzen. Verdeel het deeg in 4 delen en laat het nogmaals onder een theedoek 40 min. tot 1 uur rijzen tot het ongeveer in omvang verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed het deeg door en rol / vorm het deeg uit tot 2 pizza’s. Leg ze op een bakplaat (eventueel met bakpapier) en vorm een opstaande rand aan de pizza’s of haal de pizzabodems uit de verpakking.

Zet een pannetje met water op het vuur om de venkel voor te garen. Snij vervolgens de venkel aan reepjes en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snij ondertussen de bietjes in grove stukken. Verdeel de tomatensaus over de bodems en doe daarop de bieten en venkel. Rasp of brokkel de kazen en verdeel royaal over de bodems. Plaats de pizza’s in de oven en bak in ca. 6-10 min. goudbruin. Was de postelein en garneer de pizza’s vlak voor serveren.

Bereiden: ca. 30 min.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 4 kant en klare pizzabodems, of zelf maken met:
  • 500 g (pizza) bloem of tarwebloem
  • 7 g droge gist
  • 3 dl lauwwarm water
  • 1 tl suiker
  • ½ el zout
  • 1 venkel
  • 500 g voorgekookte bieten
  • 8 el tomatensaus
  • 100 g jong belegen Goudse Boerenkaas
  • 100 g Boeren gatenkaas
  • 100 g oude Boerenkaas
  • 100 g zachte geitenkaas van de boerderij
  • 250 g postelein

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.