Boerenkaas koekjes met zalm

Boerenkaas koekjes met mosterdcrème en gerookte zalm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak of snij de dille fijn. Snij de ui en aardappel in grove stukken en laat de keukenmachine deze fijnsnijden. Haal uit de keukenmachine en schep in een kom. Voeg de kaas, de helft van […]

Lees verder…

Tomaat met 2 soorten Boerenkaas

Gevulde vleestomaten met Boeren graskaas en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200° C. Snij bij het kroontje een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig met een lepeltje uit. Laat ze op de kop op een stuk keukenpapier uitlekken. Snij de bieslook fijn. Snij de Boeren graskaas in plakjes en bekleed […]

Lees verder…

Bloemkool, tomaatjes en Boeren-Leidse kaas

  Bloemkool met tomaatjes en Boeren-Leidse kaas uit de oven Bereidingswijze: Zet een pan met water en wat zout op om de bloemkool te blancheren. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snij de bloemkool in gelijke, niet te kleine bloemkoolroosjes. Kook de bloemkoolroosjes ca. 15 min. in het kokende water tot ze net gaar […]

Lees verder…

Boerenkaas witlofsalade

  Witlofsalade met extra belegen Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de witlof in de lengte en snij de steelaanzet eruit. Snij de witlof dwars in brede reepjes. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in stukjes. Snij de bleekselderij in stukjes, de radijsjes in plakjes en hak de walnoten grof. Schep […]

Lees verder…

Carpaccio met overjarige Boerenkaas

  Carpaccio van ossenhaas met geschaafde overjarige Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten voorzichtig in een droge koekenpan op matig vuur en laat afkoelen. Verdeel de in heel dunne plakjes gesneden ossenhaas over 4 grote platte borden. Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie en balsamico azijn en voeg peper en zout toe. […]

Lees verder…