Bereidingswijze:
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in een ruime schaal. Hak de kruiden fijn en knijp de knoflook boven de groenten uit. Besprenkel alles licht met olie en bestrooi met de kruiden, zout en peper. Schep de groenten om, dek af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur marineren. Steek intussen de BBQ aan. Steek de groenten om en om op spiezen en grill ze in ca. 5 minuten op de BBQ bruin en keer ze regelmatig. Neem ze van de BBQ, leg ze op een schaal of bord en rasp royaal Boerenkaas over de hete spiezen zodat de kaas wat gaat smelten.
Bereiden: ± 20 min.
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 rode paprika
- 1 middelgrote courgette
- 1 kleine aubergine
- 1 maïskolf (gekookt)
- 1 rode ui
- ca. 6 cherrytomaatjes
- 1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- zout en peper
- 1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas
Extra nodig:
- 8 metalen spiezen
- kaasrasp