In drie smakelijke variaties:
Boeren tomatenboter
Ingrediënten:
- 250 gram boerenboter
- 8 Zongedroogde tomaten (half potje)
- Paar takjes verse basilicum
- Paar takjes verse platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- Klein beetje geraspte citroen
- Zeezout
Leg de boter alvast een half uur voor de bereiding uit de koelkast. Snij de tomaten, basilicum en peterselie fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Meng dit samen met de knoflook, citroen en zeezout met de boerenboter. Heerlijk op een stokbroodje of kip van de barbecue.
Boeren tijm/citroen boter
Ingrediënten:
- 200 gram boerenboter
- Paar takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- Rasp van 1 citroen
- Zeezout
Leg de boter alvast een half uur voor bereiding uit de koelkast. Snij de tijm en knoflook fijn. Meng dit samen met de citroen en zeezout met de boerenboter. Heerlijk op een stokbroodje of bij vis van de barbecue.
Boeren Chipotle boter
Ingrediënten:
- 100 gram boerenboter
- 1 theelepel fijngesneden chipotle (te koop als adobosaus)
- Paar takjes platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- Rasp van halve limoen
- Zeezout
Leg de boter alvast een half uur voor bereiding uit de koelkast. Snij de peterselie en knoflook fijn. Meng dit samen met de chipotle, limoenraps en zeezout met de boerenboter. Heerlijk op een stokbroodje maar nog lekkerder op een vers bereide maiskolf van de barbecue.
Tip: je kan de boter ook voor meerdere keren tegelijk maken en deze in losse porties invriezen.