MENU

Gemma Breedijk: “Op zoek naar het beste en allerlekkerste”

een is dat oude boerenkaas, van de ander verse munt en van een derde een Zoetermeers biertje. Het zij n de krenten uit de pap.” Zo is de link snel gelegd. Is Gemma zelf een fijnproever? “Nou, dat wist ik voordat ik de winkel begon nog niet. Maar nadat ik een tijd geleden voor de eerste keer mocht meeproeven in het ‘smaakdeskundigenpanel’ van de Cum Laude Verkiezingen, bleek dat ik meer kon proeven dan dat ik dacht. Ik begreep van een van de arbiters dat dat te maken heeft met de hoeveelheid smaakpapillen die je op je tong hebt. Dat is iets wat je hebt, of niet hebt. Maar dat je dat proeven ook op een professionele manier kunt doen, was me niet bekend. De ene keer keur ik nu kaas, de andere keer keur ik zuivel. Zo heb ik tijdens de afgelopen Cum Laude Verkiezingen als kaaskeurmeester mogen werken. Het is een feest om daar te zijn, samen met de crème de la crème van mensen die heel goed kunnen proeven. Het is een prachtige locatie, Fort Wierickerschans. Als je aankomt, dan zie je kratten en kisten vol met kaas. En er staan tafels vol met allemaal kleine bekertjes, al volgeschept, en schoteltjes met boter. Je wilt niet weten hoeveel producten daar zij n. We keuren serieus én met heel veel plezier. We zij n echt op zoek naar het beste en het allerlekkerste. En als je dan een kaas proeft waarvan je denkt ‘wauw, dit is extreem lekker’, dan haal je met plezier de arbiter erbij om te overleggen of het bonuspunten kan krijgen. Het is prachtig als je dat soort producten tegenkomt. Of het nu kaas, boter of karnemelk is, dat maakt helemaal niets uit.”

creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder