Als kind vond Dirk karnemelk al niet lekker
Dirk Pullens, eigenaar van de Ambachtshoeve in Raamsdonk, won met zijn karnemelk een Cum Laude Award. Terwijl Dirk als kind karnemelk niet eens lekker vond.
“Toen ik met de zuivelboerderij startte, had ik al het idee dat ik zure zuivel milder wilde maken. Ik hou ook niet van zure yoghurt. Je gooit er al snel suiker of ranja bij, om het zoeter te maken. Maar dat is niet goed voor een mens. Je voegt suikers toe die je niet nodig hebt. Terwijl je het proces zo kan inrichten dat het milde zuivelproducten worden. Op zoek naar de juiste smaak heb ik één keer een partij weg laten lopen. Maar de tweede poging was meteen een schot in de roos. Volle, romige, zachte boerenkarnemelk.” Het is al de derde keer dat Dirk een Cum Laude scoort voor z’n karnemelk. “Toen we de eerste keer de prijs wonnen, ging de verkoop steil omhoog. En ook nu zien we weer veel meer mensen in de winkel.” “We maken onze zuivel op een ambachtelijke en natuurlijke manier. Voor vruchtenyoghurt gebruiken we fruit uit de Betuwe. Vla maken we met maizena, suiker en cacao of vanille voor de smaak. We halen onze ingrediënten zoveel mogelijk uit de buurt. Dus geen fruit uit Polen met goedkope sapjes. Maar echte aardbeien. We voegen jammetjes toe aan de yoghurt, zo’n 70% fruit en 30% suiker. Voor houdbaarheid en smaak. Zo puur mogelijk.”