45_keurmeesters_CumLaudeAwards_Boerderijzuivel

Maar liefst 45 keurmeesters keuren een recordaantal aan kaas en zuivel, ambachtelijk gemaakt op de boerderij.

Op 14 maart strijden boeren en boerinnen uit het hele land – die zelf hun melk verwerken tot kaas of zuivel – om de felbegeerde Den Besten Cum Laude Awards, ofwel de ‘Gouden melkbus met de grote oren’. Op die dag wordt in Fort Wierickerschans te Bodegraven, het recordaantal van 334 kazen en 236 zuivelproducten gekeurd.

“Het aantal inzendingen van meer dan 150 boerderijen is overweldigend dit jaar”, vertelt Marije van der Poel die namens de Bond van Boerderijzuivelbereiders in de organisatie van de keuring zit. “De Cum Laude Awards zijn de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste keuring van Boerderijzuivel in Nederland. Denk aan kaas, zachte kaas, yoghurt, karnemelk, boter en kwark. Bijna iedereen die in Nederland kaas of zuivel op de boerderij maakt, doet mee.”

“Kaas en zuivel, ambachtelijk gemaakt op de boerderij, leeft écht”, aldus Marije. “Steeds meer mensen weten de eerlijke producten, die traditioneel en ambachtelijk op de boerderij worden gemaakt, te waarderen. Ze fietsen graag een stukje om naar een boerderijwinkel in de buurt of vragen er speciaal naar bij een kaasverkooppunt.”

Maar liefst 45 keurmeesters, herkenbaar aan hun witte jassen en ondersteund door twee arbiters, keuren de ingezonden kaas en zuivel. Alleen de aller, allerbeste en lekkerste kaas en zuivel, zijn geselecteerd als kanshebber op deze trofee en vanaf 23 maart 2024 verkrijgbaar als Excellente Kaas en Zuivel. Vraag ernaar bij uw boerderijwinkel of kaasverkooppunt en laat u verleiden door het summum van smaak.

Klik hier voor de verkooppunten.

Hoofdsponsors

DSM Firmenich - Kaashandel Remijn - Verburg Kaas

Sponsors

Rabobank - De Producent - Zijerveld - Euroflex - Gebr. Rademaker - C. van 't Riet Zuiveltechnologie - Treur Kaas - Van der Sterre - In2Food - Maaz Cheese - Alfa Accountants & Adviseurs - ABZ De Samenwerking - Albert Heijn - For Farmers


Verhalen


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.