Hollandse stamppot met andijvie

Hollands stamppotje met andijvie, boerengeitenkaas en gebakken tomaatjes Bereidingswijze: Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laag water afgedekt in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in repen, was ze en laat zeer goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn en snijd de boerenkaas in blokjes. Breng de melk […]

Lees verder…

Spinazietaart met brandnetelkaas

Spinazietaart met brandnetelkaas en oude Boerenkaas   Deze taart is heerlijk in combinatie met vlees. Bijvoorbeeld lamsrack of malse runder ribeye. Bereidingswijze: Verhit de oven tot 200 °C. Zet een middelgrote (ongeveer 26 cm) ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Verhit in de koekenpan een beetje olijfolie en een klontje boerenboter en doe er ineens de […]

Lees verder…

Worteltaart met Boerenkaas

Hartige taart met een deeg van boerenkwark en een vulling van wortel, boerenyoghurt en Boerenkaas Vegetarische taart, geschikt als hoofdgerecht, maar ook heerlijk bij de lunch.  Bereidingswijze: Meng het volkorenmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden boerenboter toe en roer tot een kruimelige massa ontstaat.  Doe de boerenkwark en het […]

Lees verder…

Mosselen met Boerenkaas

  Gegratineerde mosselen met peterselie/citroenboter en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maak er een rolletje van […]

Lees verder…

Boerenkaas groentenspiezen bbq

  Groentenspiezen van de barbecue met geraspte Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in […]

Lees verder…