Ultieme_hollandse_borrelplank_boerderijzuivel

De ultieme Hollandse borrelplank!

Voor een meer dan smakelijke Kerst

In Nederland worden niet alleen de lekkerste harde kazen gemaakt maar ook een grote verscheidenheid aan zachte kazen. Met deze twee soorten samen, creëer je de ultieme Hollandse borrelplank. Vul het plankje aan met crackers, vijgenbrood, olijven, druiven en nootjes en de kerstborrel kan beginnen!

 Voor deze borrelplank kozen we kazen uit die gemaakt zijn op de boerderij.

Kaasspies

Voor een fijne kaasspies kies je een aantal harde Hollandse kazen. Bijvoorbeeld een harde geitenkaas, een romige Goudse kaas en een kruidenkaas. Rijg deze aan een feestelijke prikker met daartussen een rode druif en wat rucola. En kies er een lekkere chutney bij, met gember of vijgen.

Geitenkaashapjes

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 12 grote gedroogde abrikozen
  • 8 walnoten
  • 2 el honing
  • Takje tijm
  • Verse peper

Klop de zachte geitenkaas luchtig en vul hiermee een spuitzak. Spuit op elke abrikoos een mooie toef, besprenkel deze met een beetje honing, leg de walnoot daar bovenop en maak het af met wat tijmblaadjes en wat peper. Eet smakelijk!


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.