Boerenkaas_taartjes_pompoen_recept_Boerderijzuivel

Boerenkaas taartjes met pompoen

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 75 grams oude boerenkaas
  • 4 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 1 tl kerriepoeder
  • Paar takjes verse tijm
  • Grof zeezout
  • 6 soufflé of pasteibakjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in smalle parten van ongeveer 1 cm. Klop de eieren los met de kwark, oude boerenkaas, kerriepoeder, peper en zout. Leg een plakje bladerdeeg in de bakjes, druk ze goed aan.

Leg daarna de pompoenparten in de bakjes en verdeel daarover het eimengsel tot iets onder de rand. Bestrooi de taartjes met de tijmblaadjes en wat grof zeezout. Bak ca. 35-40 minuten en serveer ze warm of op kamertemperatuur. Heerlijk met een frisse salade.


Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.