Nagerecht (4 personen)
- 500 ml boerenyoghurt of kant-en-klare Boeren hangop
- 1 vanillestokje of 1 theelepel vanillepasta
- 125 ml slagroom
- 2 el suiker
- sap en rasp van halve citroen
- 50 g bloem
- 75 g poedersuiker
- 60 g eiwit
- 50 g zachte boter
- 2 el gehakte pistachenoten
- 250 grams diepvries frambozen
Begin één dag van tevoren met dit gerecht of start direct met de boeren hangop.
Laat de yoghurt minimaal twaalf uur in een zeef met theedoek uitlekken. Roer daarna de vanillezaadjes of pasta door de hangop (uitgelekte yoghurt).
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte (lobbig). Schep de slagroom, citroensap en citroenrasp door de hangop.
Verwarm voor de coulis de frambozen met één eetlepel water in een pan op laag vuur. Laat dit ongeveer tien minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Duw de fruitpuree door een fijne zeef, vang de coulis op in een kommetje en laat dit afkoelen.
Verwarm de oven op 175 °C. Mix boter, eiwit, poedersuiker en bloem tot een glad beslag. Verspreid het beslag met een spatel op een bakplaat met bakpapier (ongeveer 2 mm dikte). Bestrooi het met de pistachenoten. Bak de koek in ongeveer 10-12 min goudbruin. Breek het in schotsen.
Serveer de hangop met het koekje, de frambozencoulis en nog wat citroenrasp.