MENU

Merkbescherming


EU-erkenning Boerenkaas als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS)

Op 15 februari 2007 is Boerenkaas officieel door de Europese Unie erkend als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).

Collectief woord-/beeldmerk Kaas van de boerderij

‘Kaas van de boerderij’ staat voor alle kaas die in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. Sinds maart 2013 heeft de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders een nieuw woord-/beeldmerk. Het unieke tonnetjesmodel van het zogenaamde kaasmerk dat bij de bereiding op de kaas wordt gelegd, biedt garantie voor echte boerderijbereiding.


Collectief woord-/beeldmerk Echte Boerderijzuivel

Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel maakt zuivel die echt op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen veestapel, herkenbaar voor de consument.Woord-/beeldmerk Echte Boerenkaas

Dit merk wordt afgebeeld op  collectief promotiemateriaal voor Boerenkaas en is  voor leden van de BBZ die Boerenkaas bereiden conform GTS-dossier beschikbaar voor promotionele doeleinden.

creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder