Merkbescherming

GTS kaasmerk

EU-erkenning Boerenkaas als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS)

Op 15 februari 2007 is Boerenkaas officieel door de Europese Unie erkend als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Hier kunt u het publicatieblad van de EU betreffende opneming van de naam Boerenkaas in het register van Gegarandeerde Traditionele Specialiteiten raadplegen. Ook vindt u hier het volledige GTS-dossier.

 

Merk Kaas van de boerderijCollectief woord-/beeldmerk Kaas van de boerderij

‘Kaas van de boerderij’ staat voor alle kaas die in Nederland op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen koeien, schapen, geiten of buffels. Sinds maart 2013 heeft de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders een nieuw woord-/beeldmerk. Het unieke tonnetjesmodel van het zogenaamde kaasmerk dat bij de bereiding op de kaas wordt gelegd, biedt garantie voor echte boerderijbereiding.

Bereiders kunnen het reglement Kaas van de boerderij inclusief verklaring en machtiging ter ondertekening hier raadplegen en afdrukken om in te vullen. Voor meer achtergrondinformatie kunt u ook het persbericht over Kaas van de boerderij nalezen.

 

Keurmerk Echte BoerderijzuivelCollectief woord-/beeldmerk Echte Boerderijzuivel

Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel maakt zuivel die echt op de boerderij bereid is, met de melk van de eigen veestapel, herkenbaar voor de consument.

Bereiders kunnen het reglement voor het collectieve merk voor Echte Boerderijzuivel en de verklaring ter ondertekening hier raadplegen en afdrukken om in te vullen. Ook is hier het machtigingsformulier dat vereist is voor controles door de BBZ beschikbaar.

 

Logo Echte BoerenkaasWoord-/beeldmerk Echte Boerenkaas

Dit merk wordt afgebeeld op  collectief promotiemateriaal voor Boerenkaas en is  voor leden van de BBZ die Boerenkaas bereiden conform GTS-dossier beschikbaar voor promotionele doeleinden.