Keurmerken

Boerenkaas

Boerenkaas is een Europees beschermde naam middels GTS: Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Belangrijkste kenmerken zijn dat de kaas wordt gemaakt op de boerderij van rauwe melk. Kaasmaken van rauwe melk is speciaal en levert de boerenkaas zijn rijke smaaksensatie.

Kaas van de Boerderij

Kaas van de Boerderij is een kaas die ook echt op de boerderij wordt gemaakt, volgens het keurmerk Kaas van de Boerderij. Veelal heeft de melk tijdens de bereiding een warmtebehandeling ondergaan. Op het kaasmerk staat aangegeven of de kaas van rauwe melk is gemaakt of hoe de melk is behandeld: gethermiseerd of gepasteuriseerd.

Echte Boerderijzuivel

Naast kaas kan op de boerderij ook andere zuivel gemaakt worden zoals yoghurt, vla, karnemelk en boter. Lekker vol van smaak en met een uniek recept! Echt van de Boerderij. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel geeft de garantie dat de zuivel ook echt op de boerderij gemaakt is met de melk (van minimaal de helft) van de eigen koeien, geiten of schapen. De melk gaat dus niet naar de fabriek maar wordt op de boerderij verwerkt.