Lolly van geitenkaas

Lolly van geitenkaas, appel, rode biet en lavaspoeder   Heerlijk als amuse of als borrelhapje Bereidingswijze: Kook het bietensap met de gesneden sjalot, laurier en peperkorrels in tot ½ liter. Bind het bietensap met het aardappelzetmeel (aangemaakt met een klein beetje koud water) en de agar. Al roerende even goed doorkoken. De geitenkaas samen met […]

Lees verder…

Madeleines

  Fijne koekjes van echte boerenroomboter. Madeleines zijn kleine traditioneel gebakken cakejes uit de Lorraine, een streek in het noord-oosten van Frankrijk. Madeleines horen niet bruin te worden. Wanneer de randen bruin worden, haal ze dan direct uit de oven. Serveren bij koffie of thee. Ook goed te combineren in desserts. Bereidingswijze: Laat de boter […]

Lees verder…

Chocoladebrownies

  Heerlijke brownies met echte boerenroomboter en pure chocolade Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade (in stukjes gesneden) samen met de boerenboter boven een pan met kokend water tot lauwwarm. Klop de eieren met de suiker met een mixer dik en luchtig. Roer het chocolade/botermengsel door het eiermengsel. Zeef het, spatel/schep […]

Lees verder…

Picknickbrood met Boerenkaas

Ciabatta met Boerenkaas en ontbijtspek Bereidingswijze: Snijd het brood in de lengte door en bestrijk het eventueel met boerenboter of mayonaise. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Beleg het brood met sla, tomaat, paprika, ui, Boerenkaas, avocado en basilicum. Bestrooi de lagen dun met zout, peper en pijnboompitten. Bak het spek krokant in […]

Lees verder…

Huzarensalade met Boerenkaas

  Een eigentijdse variant op een bekend recept Bereidingswijze: Kook de aardappelen met zout in ± 20 min. gaar en laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen, wortel, komkommer, paprika, augurk en appel in zo dun mogelijke lange plakken (met een schaaf of dunschiller). Snijd brede plakken nogmaals in de lengte door. Meng de in repen […]

Lees verder…

Salade met Boerenkaas en frambozen

Salade met Boerenkaas en frambozen en een dressing van boerenyoghurt Een lekker zomerse salade Bereidingswijze: Snijd de Boerenkaas in gelijkmatige echt kleine blokjes. Maak de frambozen voorzichtig schoon, was ze liever niet. Halveer de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in smalle parten. Was en droog de veldsla of alfalfa. Rooster de pijnboompitten […]

Lees verder…

Salade van zomerpostelein

Salade van zomerpostelein met boerenyoghurt en gerookte forel   Heerlijk lunchgerecht, ook geschikt als licht hoofdgerecht. Serveer met gepofte aardappels. Bereidingswijze: Was 250 g zomerpostelein en verwijder 2/3 van de stelen. Laat goed uitlekken. Was ½ komkommer. Halveer in de lengte verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakjes. Snij het vruchtvlees van 4 tomaten […]

Lees verder…