Yoghurtijs met perzik

Boerenyoghurtijs met gebakken perziken

Ingrediënten

(4 personen)

  • 100 g fijne tafelsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 4 1/2 dl volle boerenyoghurt
  • het merg uit 1/2 vanillestokje
  • 3-4 rijpe perziken, ontveld, in partjes
  • 25 g boerenroomboter

Bereidingswijze:

Breng de suiker aan de kook met 2 dl water tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en meng hem met slagroom, yoghurt en vanillemerg. Draai hiervan ijs in een ijsmachine. Of bevries het in circa 6 uur in een koelkastdoos, roer het ijs dan wel elk uur door met een vork. Bak de partjes perzik in de boter op zacht vuur 3-4 min. onder regelmatig omdraaien en serveer ze bij het yoghurtijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *