Vind jouw lokale boer

Finalisten 'Beste Boerenkaasspecialist 2016' bekend

Verkoopadressen: van boerderijwinkel tot supermarkt, van (streek-)markt tot kaas- en delicatessenwinkel

Op een groot aantal boerderijen ben je van harte welkom als je Boerenkaas en andere zuivel wilt kopen, soms hebben boerderijen (daarnaast) een webshop. Ook zijn er steeds meer streekmarkten waar je kaas en zuivel van de boerderij kunt vinden en waar je bovendien de boer of boerin ontmoet. Heel praktisch en lekker is een abonnement op een wekelijks pakket met streekproducten, vaak ook met Boerenkaas, boerenyoghurt en/of boerenboter. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de regio waar je woont.

Dan is er natuurlijk de (week-)markt. Ook daar kun je een lekker stukje Boerenkaas kopen en vaak ook andere zuivelproducten van de boerderij.

Doe je je boodschappen in de supermarkt? Steeds meer winkels hebben kaas en andere zuivel van de boerderij in het assortiment. Let wel goed op het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel op verpakte zuivelproducten en check in de winkel of de kaas wel echt op een boerderij gemaakt is. Er zijn veel producten verkrijgbaar die graag gebruik maken van de ambachtelijke uitstraling van de boerderij, maar die gewoon uit de fabriek komen.

Wil je veel keus en goed advies voor een lekker stukje Boerenkaas? Ga dan naar de kaasspeciaalzaak of een foodspecialiteitenwinkel. Je vindt er de mooiste en lekkerste kaasjes, soms ook andere zuivel. Je krijgt vaak extra informatie en leuke tips, bijvoorbeeld voor een heerlijk kaasplankje, een lekkere fondue van Boerenkaas of die perfecte, overjarige Boerenkaas over je carpaccio. De betere kaasspeciaalzaak en foodspecialiteitenwinkel is gecertificeerd door de Stichting Kaas en Delicatessen van het Vakcentrum Levensmiddelen.

 

11 thoughts on “Vind jouw lokale boer

 1. waar maak ik kans om boerenboter e.d.te kopen in de buurt van Haarlem en omstreken of een markt in de buurt is ook goed. b.v.h.d. Bert Duiker.

  1. Dag Bert,
   Haarlem ligt niet eens zo ver boven een gebied waar relatief veel goede boerenboter wordt gemaakt (Kaag, Warmond, Rijpwetering, Zoeterwoude e.o.). Daar bevinden zich namelijk de traditionele bereiders van Boeren-Leidse kaas, van de room die wordt afgeschept voordat Boeren-Leidse kaas wordt gemaakt, wordt boerenboter gemaakt. Vorig jaar kwam de Cum Laude winnaar van de lekkerste boerenboter uit Warmond (De Sophiahoeve), dit jaar uit Kaag (fam. Ruiten). Deze boter is o.a. verkrijgbaar op diverse markten. Heel specifiek dichter bij Haarlem raad ik u aan gewoon ter plekke te informeren naar boerenboter. Eventueel is het een optie om contact op te nemen met de bereiders van de winnende boter om bij hen te informeren waar hun boerenboter verkrijgbaar is. Bij betere delicatessenwinkels is ook steeds vaker boerderijzuivel, waaronder boerenboter, verkrijgbaar.

  2. Je kunt ook bij Willem en Drees (willemendrees.nl) échte boerenboter kopen en thuis laten bezorgen. En nog veel meer echte producten direct van de boer..

 2. In Haarlem is elke vrijdag boerenmarkt op de Botermarkt.
  Daar zou het toch verkrijgbaar moeten zijn lijkt me.

 3. Goedenavond,

  Ik ben op zoek naar een boerderij die mij een liter slagroom kan verkopen zodat ik zelf boter kan maken. Ik woon zelf in Almere maar ik wil hier best een half uur, drie kwartier voor rijden.

 4. kaasboerderij van schaik in Stellendam is al jaren mijn adres voor de beste kaas die er is.
  denken mee als je een cadeautje wil voor een verjaardag.
  En hebben een goede sealmachine als je een kilotje extra mee wil nemen.
  goede bedeining.
  mijn top 5:
  oude brokkelkaas
  fenegriek
  paprika-knoflook
  pesto
  20% kaas
  kortom ga zo door met maken van deze geweldige kaas.
  mvg
  Gerwin Westdijk
  Goedereede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *