Boerenverstand_kleine_windmolen_Eaz_Wind_team_Boerderijzuivel

Christiaan Huijser: “De passie straalt ervan af!”

"Maaz Cheese is een totaalleverancier van Europese kaas”, vertelt Christiaan Huijser. “We bedienen de kaasspeciaalzaken, ambulante handel, supermarkten en groothandels in binnen- en buitenland. We verkopen de mooiste buitenlandse kaasspecialiteiten, schitterende hollandse kaas én boerenkaasconcepten. Als accountmanager adviseer ik onze klanten bij de verkoop van kaas.

Bovendien hou ik me bezig met een van mijn allergrootste passies: boerenkaas! Dat heb ik van huis uit meegekregen, van mijn vader. Ik ben opgegroeid in Waarder, in een polder met allemaal kaasmakende boeren. Als klein jochie ging ik al mee naar de markt en zag het enthousiasme van mijn vader voor boerenkaas. Er stond voor de kraam een tafel vol kaas. ‘Zorg maar dat ie leegkomt’, was de opdracht. Ik kan je vertellen dat die tafel nooit leegkwam. Als ik even niet keek, legde hij er weer een paar stukken kaas bij. Wat ik vooral van mijn vader geleerd heb is hoe mooi het is om de klant het verhaal achter boerenkaas te vertellen.

Dat zorgt ervoor dat een product begint te leven. En als het bij de mensen leeft, dan verkoop je er meer van!” Christiaan is ook keurmeester zuivel en zachte kaas. “Ik heb bij Barbara Hart de cursus gevolgd. Dat was bijster interessant! Tijdens de afgelopen Cum Laude Verkiezingen heb ik voor het eerst als keurmeester gewerkt. Als je dan al die mooie producten ziet die zuivelbereiders door heel Nederland maken, bekruipt me wel een gevoel van trots. Het is schitterend om te zien, de passie straalt ervan af. Als het kan doe ik volgend jaar weer graag mee. Of ik een fijnproever ben? Ik vind mezelf nog niet zo goed als ik zou willen zijn.

Maar het leuke van dit vak is dat het nooit stilstaat. Smaken ontwikkelen zich. Bovendien denk ik dat een keurmeester nooit uitgeleerd is. Je komt altijd weer voor de mooiste verrassingen te staan. Ik ben nog geen échte fijnproever, maar als ik er in mijn kaasleven eentje word, dan zou ik dat heel gaaf vinden!”


Verhalen


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.