
Zo creëer je de lekkerste kaasplank!
Zo stel je zelf eenvoudig een heerlijke kaasplank samen voor jouw geliefde, vriend, familie of collega.
Lees verder
“Hoe meer je de boeren vertelt, hoe meer ze willen weten”
Tineke van der Haven heeft als kaaskeurmeester heeft ze talloze kazen bekeken, geproefd en op waarde geschat. Maar nu is het mooi geweest.
Lees verder
Gemma Breedijk: “Op zoek naar het beste en allerlekkerste”
Gemma Breedijk is keurmeester voor de BBZ én eigenaar van streekwinkel ‘Boer en Goed’ in Zoeterwoude. Lees hier meer!
Lees verder
Paradekaasje – Hangop
Hangop met liefde “Wij melken, heel bewust, maar zestig koeien”, vertelt Kirsten de Jongh van Kaasboerderij De Buitenhoeve in Haaften. […]
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: “Voor ons gevoel komt al het geluk van het land”
Boerderij Weidegeluk kent een lange historie. Er wordt hier al zes generaties lang kaas gemaakt. Bekijk hier de nieuwe Land van Boer en Zuivel!
Lees verder
Kaas voor Oekraïne
Zo’n 90% van de deelnemers van de Cum Laude verkiezingen hebben afgelopen week gedoneerd voor Oekraïne. Hiermee wordt er ruim […]
Lees verder
Winnaars Cum Laude Awards 2022
Bekijk hier wie de winnaars zijn van de Cum Laude Awards 2022.
Lees verder
Cum Laude Awards 2022
De verkiezingen van de beste kaas en zuivel, de Cum Laude Awards, staan weer voor de deur. Hier worden kaas en zuivel onder de loep genomen.
Lees verder
Land van Boer en Zuivel #1 | Hoeve Waterrijk
Op Hoeve Waterrijk wordt al drie generaties lang Boerenkaas gemaakt. Bekijk hier de eerste aflevering van Land van Boer en Zuivel!
Lees verder
Felix Zoekt Zuiver Zuivel | Boerenkaas
Culinair commentator Felix Wilbrink vertelt hoe je uit gras goud kan maken. Puur goud. Bekijk hier de video!
Lees verder
Ingeborg van den Heuvel: “Achter elke kaas zit een verhaal”
Ingeborg van den Heuvel is salesmanager bij Zijerveld, de kaasgroothandel die meer dan honderd jaar bestaat. Lees hier meer!
Lees verder
Paradekaasje
“De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef is een van de eerste zorgboerderij en van Nederland, gestart in 1976”. Lees hier het verhaal van Marco.
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: Drie generaties op een eiland
Op Hoeve Waterrijk, midden in het Groene Hart op eiland de Buurterpolder in Rijpwetering, wordt al drie generaties lang Boerenkaas gemaakt.
Lees verder
Boerenyoghurt-bavarois met stoofpeer
Lees hier het recept voor boerenyoghurt-bavarois met stoofpeer.
Lees verder
“We dragen graag iets bij aan de maatschappij”
Wilco de Crom maakt op zijn boerderij in het Noord-Brabantse Knegsel, kaas op een nieuwerwetse manier. Lees hier zijn verhaal!
Lees verder
Ronald ter Woord: “De kunst is al je zintuigen te gebruiken”
Ronald ter Woord, accountmanager bij DSM, won in oktober de Gouden Kaasboor tijdens het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours.
Lees verder
Parade-melkje
Dirk Pullens won met zijn karnemelk een Cum Laude Award. Terwijl Dirk als kind karnemelk niet eens lekker vond. Lees hier meer!
Lees verder
Hoe de Achterhoek het Toscane van Nederland wordt
Brömmels. Een ‘eigenwijze’ geitenkaasboerderij in De Achterhoek. In de positieve zin van het woord, welteverstaan.
Lees verder
De Boer Op #7 | Boerderij De Morgenstond
In ‘De Boer op’ gaan we in gesprek met de twee winnaars: Rotteveel Boerenkaas en Boerderij De Morgenstond. Lees hier over Boerderij De Morgenstond
Lees verder