
Zo creëer je de lekkerste kaasplank!
Zo stel je zelf eenvoudig een heerlijke kaasplank samen voor jouw geliefde, vriend, familie of collega.
Lees verder
Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes
Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze.
Lees verder
Overheerlijke Oudeboerenkaasbroodjes
Ingrediënten ½ groentebouillonblokje 200 ml kokend water 100 g Oudeboerenkaas & wat extra om over de kaasbroodjes heen te strooien […]
Lees verder
Jan-Peter Nijenhuis: “Het zijn vaak subtiele verschillen die je proeft”
Jan-Peter is eigenaar van ‘De Kaasbunker’. Gevestigd in voormalige munitiemagazijnen en bunkers. Lees meer over de nieuwe fijnproever.
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: Uit het niets naar vier Cum Laude medailles!
De mensen van zorgboerderij De Maargies Hoeve waren tijdens de Cum Laude Awards blij verrast. Ze gaan met vier medailles naar huis.
Lees verder
Winnaars Cum Laude Awards 2023
Bekijk hier de winnaars van de Den Besten Cum Laude Awards 2023!
Lees verder
Winnaars Den Besten Cum Laude Awards 2023!
De uitreiking van deze felbegeerde prijs was vanavond, 16 maart. Bekijk hier wie de winnaars zijn van de Den Beste Cum Laude Awards 2023!
Lees verder
Overnight oatmeal met boerenyoghurt
Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze.
Lees verder
“Elke boerenkaas die we opensnijden is ruiken en proeven.”
Ed Boele, eigenaar van De Kaasspeciaalzaak in de Haagse Fahrenheitstraat. Lees hier het verhaal van de nieuwe fijnproever.
Lees verder
Paradekaasje
Cyanne begon ‘In Petto’, haar eigen kaasmakerij in een voormalig café in het centrum van Hilversum. Lees hier meer over het Paradekaasje.
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: “Ga zo door met die kaas, want we eten ‘m elke dag!”
In het Friese Tijnje runt Jenny Vogel samen met haar man Anne en zoon Hans Peter Kaasboerderij De Gelder. Lees hier het hele verhaal!
Lees verder
Inschrijving Cum Laude Awards 2023
De Cum Laude Awards 2023 komen er aan! Zowel Kaas als Zuivel en Zachte kaas worden in één week gekeurd. Schrijf je hier in.
Lees verder
Harold Janssen: “Proeven is vooral ook ruiken”
Harold Janssen won tijdens het NNKC van vorig jaar de ‘Gouden Medaille Industrie’. Lees hier het interview met de Fijnproever!
Lees verder
Paradekaasje
Mathilde van Otterloo maakte eind 2017 een begin met haar eigen bedrijf, Mathildes Kaas. Lees hier meer over het paradekaasje van deze maand!
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: Het eerlijke verhaal
Zuivelboerderij De Kern: Het eerlijke verhaal. Bekijk hier de nieuwe aflevering van Land van Boer en Zuivel!
Lees verder
Daan Blankendaal: “Als je wint, dan moet je trakteren!”
‘Kaas van Daan’ is winnaar van het Gouden Kaasmes en daarmee Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2022. Lees hier meer over de fijnproever!
Lees verder
Paradekaasje
Drieënhalf jaar geleden verhuisde Piet samen met mijn vrouw en vier kinderen naar Steggerda in Friesland. Lees hier meer over het paradekaasje.
Lees verder
Land van Boer en Zuivel: De kracht van klein
Aan de noordrand van Alphen aan den Rijn bevindt zich Brentano’s Kaasboerderij. Bekijk hier de nieuwe aflevering van Boer en Zuivel!
Lees verder
Tijd voor perspectief!
Het wordt tijd dat ook wij onze stem laten horen. Er liggen vergaande voorstellen op tafel, die wél perspectief bieden.
Lees verder