Studiemiddag boerderijzuivel

Beste leden van de Bond van Boerderij Zuivel,

Op donderdag 23 mei a.s. wil de Bond van Boerderij Zuivel een studiemiddag organiseren die speciaal gericht is voor boeren die zelf een boerderijmelk verzuivelen tot boerderijzuivel. De BBZ heeft Barbara Hart uitgenodigd als spreker om een onderwerp toe te lichten.

Op deze studiemiddag staat karnemelk centraal. Karnemelk is populair bij consumenten en wordt door veel boerderijzuivelbereiders geproduceerd. Ook bij de Cum Laude Awards Zuivel is karnemelk een categorie met veel inzendingen. Reden genoeg om dit product eens wat nader te bekijken. Tijdens deze studiemiddag zal Barbara Hart (Barlactica) ingaan op de technologische achtergrond van het karnproces en het ontstaan van afwijkingen in smaak en structuur bij de karnemelk. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om van elkaars karnemelk te proeven en ervaringen uit te wisselen.

Als u wilt deelnemen aan deze sessie dient u zich op te geven via onderstaand deelnameformulier. Tevens maken we u erop attent dat deze bijeenkomst alleen beschikbaar is voor boerderijzuivelaars die lid zijn van de BBZ. Voor leden geldt dat de sessie kosteloos is maar zeker een investering waard is. Het aantal plaatsen is beperkt en u dient zich in te schrijven voor 17 mei: schrijf u dus zo snel mogelijk in!

Voor eventuele vragen kun u contact opnemen met Bert van Zeeburg, bestuurslid van de BBZ: b.vanzeeburg@boerderijzuivel.nl

Met vriendelijke groet en graag tot ziens,

Bert van Zeeburg en Barabara Hart