Boerenkaas koekjes met zalm

Boerenkaas koekjes met mosterdcrème en gerookte zalm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak of snij de dille fijn. Snij de ui en aardappel in grove stukken en laat de keukenmachine deze fijnsnijden. Haal uit de keukenmachine en schep in een kom. Voeg de kaas, de helft van […]

Lees verder…

Tomaat met 2 soorten Boerenkaas

Gevulde vleestomaten met Boeren graskaas en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200° C. Snij bij het kroontje een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig met een lepeltje uit. Laat ze op de kop op een stuk keukenpapier uitlekken. Snij de bieslook fijn. Snij de Boeren graskaas in plakjes en bekleed […]

Lees verder…

Carpaccio met overjarige Boerenkaas

  Carpaccio van ossenhaas met geschaafde overjarige Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten voorzichtig in een droge koekenpan op matig vuur en laat afkoelen. Verdeel de in heel dunne plakjes gesneden ossenhaas over 4 grote platte borden. Maak in een kommetje een dressing van de olijfolie en balsamico azijn en voeg peper en zout toe. […]

Lees verder…

Mosselen met Boerenkaas

  Gegratineerde mosselen met peterselie/citroenboter en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maak er een rolletje van […]

Lees verder…

Caponata met overjarige Boerenkaas

  Caponata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Sicilië (Italië) komt. Het is een gekookte salade die traditioneel bestaat uit aubergine met bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Er zijn in de loop der tijd veel varianten ontstaan. In deze variant bakken we in boerenboter in plaats van olijfolie en hebben we de bleekselderij […]

Lees verder…

Pittige boeren graskaasdip

Dip van boeren graskaas met chips (of stokbrood) en groenten Bereidingswijze: Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat […]

Lees verder…

Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s […]

Lees verder…