Gemarineerde trostomaatjes

Gemarineerde trostomaatjes met verse roomkaas van de boerderij   Heerlijk als amuse, klein voorgerechtje of als borrelhapje Bereidingswijze: Snijd de tomaatjes rondom in met een puntig scherp mesje, zorg dat je alleen het velletje insnijdt en zo min mogelijk in het vruchtvlees. Het kroontje aan het tomaatje laten. Breng een pannetje met water en zout […]

Lees verder…

Risottoballetjes met Boerenkaas

Salade met risottoballetjes met Boerenkaas Met salade een heerlijk voorgerecht, zonder salade een feestelijk borrelhapje. Bereidingswijze: Snipper en fruit de sjalot op middelhoog vuur in een ruime kookpan. Voeg de rijst toe en fruit alles tot de rijst glazig wordt. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen door de rijst. Voeg […]

Lees verder…

Pesto met Boerenkaas

Groene pesto met overjarige Boerenkaas   Pesto genovese is de oorspronkelijke Italiaanse variant die gemaakt wordt met Parmezaanse kaas en Pecorino. Deze variant met overjarige Goudse Boerenkaas is ook al zo’n delicatesse. Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur in 3 min. goudbruin. Laat de pijnboompitten voor verdere verwerking goed afkoelen. […]

Lees verder…

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…

Rood fruit soep of yoghurtshake

De soep is een heerlijk zomers nagerecht (in diepe borden of stoere glazen) of tussendoortje. Voor een heerlijke boerenyoghurt-fruitshake gebruik je dezelfde ingredienten; kijk bij de variatietip voor de bereiding. Bereidingswijze rood fruit soep: Maak het fruit schoon en maal ca. 300 g tot puree met de vanillesuiker en het fruitsap. Schep het overige fruit […]

Lees verder…

Banaan-aardbei karnemelk

Lekker als ontbijtdrank, als tussendoortje, maar ook als zomers toetje. Bereidingswijze: Pel de banaan en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de aardbeien schoon, bewaar een mooie aardbei met kroontje voor de garnering en halveer de overige exemplaren. Doe het fruit met de karnemelk in een mengbeker of blender en mix dit op de hoogste […]

Lees verder…