Hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Receptkaart april: hartige snack met Boeren-Leidse kaas

Gebakken deegrolletjes met spinazie en Boeren-Leidse kaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de gehakte spinazie ontdooien in een kom en giet vervolgens het overtollige water weg. Gebruik je verse, verhit deze dan in een grote pan, schep om totdat deze geheel geslonken is. Laat het […]

Lees verder…

Krokante aubergine met Boerenkaas

Krokante aubergine met Boerenkaas

Gepaneerde aubergine stengels met Boerenkaas en tomatenchutney Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ris de tijmblaadjes van de stengels. Meng in een kom het broodkruim, geraspte kaas, tijm, peper en olijfolie. Snij vervolgens de aubergines in lange repen. Klop het ei samen met de melk los. Dip de […]

Lees verder…

Boerenkaas koekjes met zalm

Boerenkaas koekjes met mosterdcrème en gerookte zalm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak of snij de dille fijn. Snij de ui en aardappel in grove stukken en laat de keukenmachine deze fijnsnijden. Haal uit de keukenmachine en schep in een kom. Voeg de kaas, de helft van […]

Lees verder…

Mosselen met Boerenkaas

  Gegratineerde mosselen met peterselie/citroenboter en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Rasp de citroenschil zo fijn mogelijk en hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en de peterselie door de boter en breng op smaak met zout en peper. Vouw de boter in een stuk plasticfolie, maak er een rolletje van […]

Lees verder…

Smoothie van avocado

Smoothie van avocado, banaan en sinaasappel en boerenyoghurt Bereidingswijze: Pel de banaan, snijd hem in stukjes en leg ze 10 minuten in de vriezer. Snijd de sinaasappel rondom schoon tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in stukken en verwijder eventuele pitten. Halveer de avocado. Neem de pit eruit en lepel het vruchtvlees in de […]

Lees verder…

IJsjes van boerenkarnemelk

IJsjes van boerenkarnemelk, boerenyoghurt en blauwe bessen Bereidingswijze: Breng de bessen onder af en toe roeren met 1 el suiker en iets water zachtjes aan de kook. Verwarm het bessenmengsel tot het eruitziet als jam, maar laat het niet tot puree koken. Laat het mengsel afkoelen. Meng de karnemelk met de room, yoghurt en suiker. […]

Lees verder…

Hangop met rabarber

Hangop van boerenyoghurt of -karnemelk met 2 soorten rabarber   Verrukkelijke hangop krijg je door boerenyoghurt of boerenkarnemelk uit te laten lekken. Leg daarvoor een schone theedoek (of een stuk kaasdoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt of karnemelk. Laat 4-6 uur uitlekken. Bereidingswijze: Breng de hangop op smaak met poedersuiker en rasp […]

Lees verder…

Gevulde mini paprika’s met roomkaas

Bereidingswijze: Snijd aan de steelkant de kapjes van de paprika’s en verwijder voorzichtig de zaadjes en zaadlijsten (dit gaat goed met een puntig theelepeltje). Roer de roomkaas los met de crème fraîche of boerenroom en breng het mengsel op smaak met zout, peper, peterselie en kervel. Vul de paprika’s met het roomkaas mengsel. Duw het […]

Lees verder…