MENU
Kaasplank

Tips & tricks voor een feestelijke kaasplank!

Leuk om je vriend of vriendin mee te verrassen of om extra smaak aan een verjaardagsfeestje of speciaal avondje te geven.

Van licht naar pittig

Natuurlijk mag je zelf weten hoeveel kaasjes je opdient. Maar wij raden je aan om vier tot zes verschillende soorten te kiezen. Zorg voor een mooie opbouw. Begin bijvoorbeeld met een jonge boederijkaas, romig en licht van smaak. Via een geiten- of schapenkaasje, gemaakt op de boerderij werk je toe naar een hardere kaas. Om te eindigen met een rijpe, pittige kaas, met brokkelige structuur.

De smaak

Haal de kaasjes een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast. Want de smaak van kaas komt het best tot z’n recht op kamertemperatuur. Leg bij elke kaassoort een mesje om de smaken goed uit elkaar te houden.

Zoet

Leg naast de kaasjes ook andere snacks op de plank. Crackertjes en stokbrood, bijvoorbeeld. Maar ook zoete lekkernijen als druiven, dadels, stroop en honing passen goed bij kaas. Een wit wijntje maakt het feest compleet.

Kazen kiezen

De lekkerste kazen vind je op boerderijen, in kaasspeciaalzaken en op de markt. Wil je authentieke smaken, kies dan voor kaas, gemaakt op de boerderij. Soms vind je deze boerderijkazen zelfs in de supermarkt. Je herkent ze aan het GTS-keurmerk. Via onze postcodechecker vind je verkoopadressen bij jou in de buurt.

creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder