MENU

Spruitjesstamppot met Boerenkaas

Spruitjesstamppot_Boerenkaas_cum_laude

Bereidingswijze:

Snij de aardappelen in grove stukken en doe in een grote pan met deksel. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snijden. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en voeg na 5 min. de spruitjes bij de aardappelen. Vervolgens nog 15 min. laten koken. Snij de champignons. Verhit 1 el boter in een pan en bak de champignons samen met de noten in de boter. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp deze tot een puree. Voeg de crème fraîche toe om het geheel wat smeuïger te maken. Schep vervolgens de champignons en noten door de stamp, samen met de kaas.

Bereiden: ca. 30 min.

Tip:

Wissel de walnoten in deze spruitjesstamppot met Boerenkaas eens af met andere noten zoals hazelnoten of pecan noten. Of kies eens voor Boerenkaas van geiten- of schapenmelk. Ook erg lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 400 g spruitjes
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 250 g champignons,
  • 200 g jong belegen Goudse Boerenkaas
  • 100 g walnoten
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el Boerenboter
creëer_kaasplan_cum_laude

Zo creëer je de lekkerste kaasplank!

Heb je meegedaan aan onze Valentijns-winactie op social media en naast het pakket met prijswinnende kazen gegrepen Niet getreurd. Je kunt zelf ook...

Lees verder