Spruitjesstamppot_Boerenkaas_cum_laude

Spruitjesstamppot met Boerenkaas

Bereidingswijze:

Snij de aardappelen in grove stukken en doe in een grote pan met deksel. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snijden. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en voeg na 5 min. de spruitjes bij de aardappelen. Vervolgens nog 15 min. laten koken. Snij de champignons. Verhit 1 el boter in een pan en bak de champignons samen met de noten in de boter. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp deze tot een puree. Voeg de crème fraîche toe om het geheel wat smeuïger te maken. Schep vervolgens de champignons en noten door de stamp, samen met de kaas.

Bereiden: ca. 30 min.

Tip:

Wissel de walnoten in deze spruitjesstamppot met Boerenkaas eens af met andere noten zoals hazelnoten of pecan noten. Of kies eens voor Boerenkaas van geiten- of schapenmelk. Ook erg lekker!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

  • 400 g spruitjes
  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 250 g champignons,
  • 200 g jong belegen Goudse Boerenkaas
  • 100 g walnoten
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el Boerenboter

Recepten


Echte boerderijzuivel waar verkrijg­baar?

Er is altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf lekker op de hoogte en schrijf je in.

Het verplichte veld voornaam is niet ingevuld
Het veld e-mailadres bevat geen geldig e-mailadres. Noteer hier een bestaand e-mailadres.