Boerenyoghurt bavarois met stoofpeer

  Een recept voor een heerlijke bavarois van boerenyoghurt met stoofpeer en walnoot; een mooi dessert, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Bereidingswijze: Schil de peertjes en laat het steeltje eraan. Zet ze op met de wijn, kaneelstokje, kruidnagel en een stuk sinaasappelschil. Breng ze tegen de kook aan en laat ze in ca. 1. uur gaar […]

Lees verder…

IJsjes van boerenkarnemelk

IJsjes van boerenkarnemelk, boerenyoghurt en blauwe bessen Bereidingswijze: Breng de bessen onder af en toe roeren met 1 el suiker en iets water zachtjes aan de kook. Verwarm het bessenmengsel tot het eruitziet als jam, maar laat het niet tot puree koken. Laat het mengsel afkoelen. Meng de karnemelk met de room, yoghurt en suiker. […]

Lees verder…

Boerenvla met vanille-rabarber

Gele boerenvla met vanille-rabarber, slagroom en kaneelbeschuit   Heerlijk lente-/zomertoetje met Echte Boerderijzuivel voor 4 personen. Bereidingswijze: Was en snijd de rabarber in 3 cm stukken. Meng de raberber in een ruime kookpan met de suiker, uitgeperste sinaasappel en het gespleten vanillestokje. Breng aan de kook en roer regelmatig tot de rabarber zacht is, maar […]

Lees verder…

Hangop met rabarber

Hangop van boerenyoghurt of -karnemelk met 2 soorten rabarber   Verrukkelijke hangop krijg je door boerenyoghurt of boerenkarnemelk uit te laten lekken. Leg daarvoor een schone theedoek (of een stuk kaasdoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt of karnemelk. Laat 4-6 uur uitlekken. Bereidingswijze: Breng de hangop op smaak met poedersuiker en rasp […]

Lees verder…

Griesmeelmousse met chocola en stoofperen

  Feestelijk nagerecht voor 6 personen. Houd naast de bereidingstijd rekening met 6 uur koeltijd. Bereidingswijze: Peren: Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten en snijd de kroontjes eruit. Zet ze onder wijn en port of bessensap. Voeg kaneel, steranijs, gember en suiker toe. Breng tegen de kook aan, dek af en stoof de […]

Lees verder…