Zomerse aardbei – meloen salade

Zomerse aardbei - meloen salade

Zomerse aardbei – meloen salade met munt en jonge Boerenkaas Bereidingswijze: Verwijder de korst van de jonge Boerenkaas, snij in blokjes en bewaar apart. Ontdoe de meloen van pitjes, snij in blokjes en bewaar in een grote kom. Was de aardbeien, ontkroon ze, snij ze in stukjes en voeg toe aan de meloen. Verhit een […]

Lees verder…

Boerenvla met vanille-rabarber

Gele boerenvla met vanille-rabarber, slagroom en kaneelbeschuit   Heerlijk lente-/zomertoetje met Echte Boerderijzuivel voor 4 personen. Bereidingswijze: Was en snijd de rabarber in 3 cm stukken. Meng de raberber in een ruime kookpan met de suiker, uitgeperste sinaasappel en het gespleten vanillestokje. Breng aan de kook en roer regelmatig tot de rabarber zacht is, maar […]

Lees verder…

Hangop met rabarber

Hangop van boerenyoghurt of -karnemelk met 2 soorten rabarber   Verrukkelijke hangop krijg je door boerenyoghurt of boerenkarnemelk uit te laten lekken. Leg daarvoor een schone theedoek (of een stuk kaasdoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt of karnemelk. Laat 4-6 uur uitlekken. Bereidingswijze: Breng de hangop op smaak met poedersuiker en rasp […]

Lees verder…