Rozijnenbrood sandwich

Sandwich van rozijnenbrood met gerijpte Boerenkaas, waterkers, peer en walnoot Bereidingswijze: Snij de peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Toast het brood licht in de broodrooster. Besmeer 4 sneetjes licht met boter en verdeel de sla, plakjes peer en grofgehakte walnoten over de sneetjes. Beleg royaal met de Boerenkaas. Dek af met de […]

Lees verder…

Cantharellentaart met Boerenkaas

Cantharellentaart met Boerengatenkaas en salie   Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. Lekker met een gemende salade met geroosterde noten. Ook geschikt als hoofdgerecht; reken dan meer per persoon (bv. voor 2 personen). Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng voor het deeg de bloem met in blokjes gesneden boter, het ei, 2 el […]

Lees verder…

Lunchbroodje Boerenkaas

Ciabatta met Boerenkaas en komkommer   Een heerlijk lunchbroodje Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Schaaf de komkommer in de lengte in heel dunne plakken. Week de gedroogde tomaten eventueel 5 minuten in heet water, laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de broodjes overlangs door en bestrijk ze eventueel met boter of mayonaise. […]

Lees verder…

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…