Pompoensoep met Boerenkaas

Pittige soep van flespompoen met Boerenkaas Bereidingswijze: Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit in een ruime koekenpan de […]

Lees verder…

Rozijnenbrood sandwich

Sandwich van rozijnenbrood met gerijpte Boerenkaas, waterkers, peer en walnoot Bereidingswijze: Snij de peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Toast het brood licht in de broodrooster. Besmeer 4 sneetjes licht met boter en verdeel de sla, plakjes peer en grofgehakte walnoten over de sneetjes. Beleg royaal met de Boerenkaas. Dek af met de […]

Lees verder…

Cantharellentaart met Boerenkaas

Cantharellentaart met Boerengatenkaas en salie   Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. Lekker met een gemende salade met geroosterde noten. Ook geschikt als hoofdgerecht; reken dan meer per persoon (bv. voor 2 personen). Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 ºC. Meng voor het deeg de bloem met in blokjes gesneden boter, het ei, 2 el […]

Lees verder…

Lunchbroodje Boerenkaas

Ciabatta met Boerenkaas en komkommer   Een heerlijk lunchbroodje Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan. Schaaf de komkommer in de lengte in heel dunne plakken. Week de gedroogde tomaten eventueel 5 minuten in heet water, laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de broodjes overlangs door en bestrijk ze eventueel met boter of mayonaise. […]

Lees verder…

Mini-pasteitjes met Boerenkaas

  Lekker als voorgerecht, borrelhapje, lunch- of brunchgerecht of bijgerecht Bereidingswijze: Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar. Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren. Bekleed de muffinholtes met de […]

Lees verder…