Boerenkaas witlofsalade

  Witlofsalade met extra belegen Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de witlof in de lengte en snij de steelaanzet eruit. Snij de witlof dwars in brede reepjes. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in stukjes. Snij de bleekselderij in stukjes, de radijsjes in plakjes en hak de walnoten grof. Schep […]

Lees verder…

Worteltaart met Boerenkaas

Hartige taart met een deeg van boerenkwark en een vulling van wortel, boerenyoghurt en Boerenkaas Vegetarische taart, geschikt als hoofdgerecht, maar ook heerlijk bij de lunch.  Bereidingswijze: Meng het volkorenmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden boerenboter toe en roer tot een kruimelige massa ontstaat.  Doe de boerenkwark en het […]

Lees verder…

Caponata met overjarige Boerenkaas

  Caponata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Sicilië (Italië) komt. Het is een gekookte salade die traditioneel bestaat uit aubergine met bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Er zijn in de loop der tijd veel varianten ontstaan. In deze variant bakken we in boerenboter in plaats van olijfolie en hebben we de bleekselderij […]

Lees verder…

Boterham met Boerenkaas

Boerenboterham met Boerenkaas, radijs en preischeutjes Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, ontbijt-/lunchgerecht Bereidingswijze: Besmeer de boterhammen met roomboter, beleg met kaas en versier met de radijsjes. Bestrooi naar smaak met preischeuten en versgemalen peper. Bereiden: ± 5 min. Tip: Lekker met een glas koude boerenmelk of -karnemelk. Vervang de roomboter door humus voor […]

Lees verder…

Warme Boerenkaas croissant

Warme croissant, gevuld met Boerenkaas   Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, lekker bij ontbijt of lunch. Dit recept is afkomstig van Kaas.nl. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een ovenplateau met bakpapier. Rasp een klein stukje van de Boerenkaas. Snij de rest van de kaas in 4 dikke repen. Rol het […]

Lees verder…

Gegratineerde uiensoep met Goudse Boerenkaas

  Lunchgerecht voor 4 personen. Serveer een kleinere portie als voorgerecht of juist een grotere portie, eventueel met extra toast, als maaltijdsoep (hoofdgerecht) Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel en bleekselderij en eventueel de knoflook toe. Voeg 2 liter water toe en breng op een hoog vuur aan […]

Lees verder…