Frittata met Goudse Boerenkaas

Aardappel frittata met paddenstoelen en Goudse Boerenkaas Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, dat ook heel geschikt is voor de lunch. Bereidingswijze: Snij de paddenstoelen in partjes of halveer ze en snijd de bieslook. Bak de aardappelschijfjes ca. 7 min. in de olie licht bruin. Bak de paddenstoelen een paar min. mee en voeg de helft van […]

Lees verder…

Gegratineerde koolraap met Boeren-Leidsekaas

Een smakelijk bijgerecht. Lekker met gebakken worstjes en veldsla besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en geroosterde pompoenpitten. Bereidingswijze: Breng de melk met de bouillon aan de kook. Schil de koolraap en snij hem in blokjes van ca. 2 cm. Kook de blokjes koolraap in ca. 15 min gaar in de melk-bouillon. Verwarm de oven voor op […]

Lees verder…

Salade van zomerpostelein

Salade van zomerpostelein met boerenyoghurt en gerookte forel   Heerlijk lunchgerecht, ook geschikt als licht hoofdgerecht. Serveer met gepofte aardappels. Bereidingswijze: Was 250 g zomerpostelein en verwijder 2/3 van de stelen. Laat goed uitlekken. Was ½ komkommer. Halveer in de lengte verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakjes. Snij het vruchtvlees van 4 tomaten […]

Lees verder…