Gevulde flensjes met geitenkaas

Gevulde flensjes met geitenkaas van de boerderij, wilde spinazie en kikkererwten Bereidingswijze: Scheur de nerven uit de spinaziebladeren, was ze in ruim water en laat ze goed uitlekken. Maak flensjesbeslag van het kikkererwtenmeel of de bloem, ei, melk, fijngesneden rozemarijn en wat zout. Kruis het vel in van de tomaten. Dompel ze 10 seconden onder […]

Lees verder…

Caponata met overjarige Boerenkaas

  Caponata is een gerecht dat oorspronkelijk uit Sicilië (Italië) komt. Het is een gekookte salade die traditioneel bestaat uit aubergine met bleekselderij en kappertjes in een zoetzure tomatensaus. Er zijn in de loop der tijd veel varianten ontstaan. In deze variant bakken we in boerenboter in plaats van olijfolie en hebben we de bleekselderij […]

Lees verder…

Gevulde kipfilet met saus van Boerenkaas

Kipfilet gevuld met ham en jonge Boerenkaas, gegarneerd met een roomsaus met mosterd, peterselie en belegen Boerenkaas Bereidingswijze: Snijd de kipfilets overlangs in en klap ze open. Bestrooi het vlees met zout en peper en beleg de opengeklapte kipfilet met een plak ham en een plak jonge Boerenkaas. Vouw de filet weer dicht en bind […]

Lees verder…

Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s […]

Lees verder…

Ravioli met Boerenkaas en spinazie

Een iets bewerkelijk recept, maar met een fantastisch resultaat! Bereidingswijze: Basisrecept pastadeeg: Meng beide bloemsoorten en stort ze op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snufje zout toe. Kneed alles met één hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel. Kneed het […]

Lees verder…

Risotto met broccoli en Boerenkaas

Broccoli risotto met tomaatjes en Goudse Boerenkaas   In dit recept vind je de basis bereidingswijze voor kippenbouillon. In plaats daarvan kan je ook kiezen voor een snelle variant met bouillon van blokjes (kip of – voor een vegetarische variant – groentebouillon). Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel […]

Lees verder…

Hollandse kaasquiche

Quiche van jongere en oudere Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180/200 ºC (hetelucht/elektrisch). Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestuif het werkvlak met wat bloem, leg het deeg weer op elkaar en rol het vervolgens uit tot de grootte van een royale ovenschaal. Leg de deegplakjes in de ovenschaal en laat rondom een rand omhoog staan. […]

Lees verder…

Zalm met spinazie en Goudse Boerenkaas

Pasta-zalm-spinazie ‘bake’ met Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Breng een pan met water aan de kook om de macaroni-pasta in te koken. Snij de zalm in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens […]

Lees verder…