Gevulde courgette met risotto en Boerenkaas

Gevulde courgette met risotto en Boerenkaas

Courgettes gevuld met risotto, Boeren graskaas en oude Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes doormidden en hol de courgettes tot een centimeter uit. Snij de uitgeschepte courgette vulling en de tomaat in blokjes. Plaats de courgette bootjes in een ovenschaal en laat ze alvast voorgaren in de voorverwarmde oven. […]

Lees verder…

Kaasfondue met 3 soorten Boerenkaas

Kaasfondue met 3 soorten Boerenkaas

Kaasfondue met Cum Laude winnende kazen. Kies je eigen favoriete Boerenkaas en andere kazen van de boerderij. Bereidingswijze: Haal de korst van de kazen. Rasp de harde kazen in een keukenmachine en brokkel de zachte kazen. Snij een knoflookteentje doormidden en wrijf daarmee de fonduepan in. Giet de Boerenmelk in de pan en breng op […]

Lees verder…

Spruitjesstamppot met Boerenkaas

Spruitjesstamppot met Boerenkaas, champignons en noten Bereidingswijze: Snij de aardappelen in grove stukken en doe in een grote pan met deksel. Maak de spruitjes schoon door de kontjes af te snijden. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en voeg na 5 min. de spruitjes bij de aardappelen. Vervolgens nog 15 min. […]

Lees verder…

Hollandse stamppot met andijvie

Hollands stamppotje met andijvie, boerengeitenkaas en gebakken tomaatjes Bereidingswijze: Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laag water afgedekt in ca. 20 min. gaar. Snijd de andijvie in repen, was ze en laat zeer goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn en snijd de boerenkaas in blokjes. Breng de melk […]

Lees verder…

Spinazietaart met brandnetelkaas

Spinazietaart met brandnetelkaas en oude Boerenkaas   Deze taart is heerlijk in combinatie met vlees. Bijvoorbeeld lamsrack of malse runder ribeye. Bereidingswijze: Verhit de oven tot 200 °C. Zet een middelgrote (ongeveer 26 cm) ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Verhit in de koekenpan een beetje olijfolie en een klontje boerenboter en doe er ineens de […]

Lees verder…

Worteltaart met Boerenkaas

Hartige taart met een deeg van boerenkwark en een vulling van wortel, boerenyoghurt en Boerenkaas Vegetarische taart, geschikt als hoofdgerecht, maar ook heerlijk bij de lunch.  Bereidingswijze: Meng het volkorenmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden boerenboter toe en roer tot een kruimelige massa ontstaat.  Doe de boerenkwark en het […]

Lees verder…

Boerenkaas groentenspiezen bbq

  Groentenspiezen van de barbecue met geraspte Boerenkaas Bereidingswijze: Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken van 3 cm. Snij de courgette en aubergine in gelijke stukken. Snij de maïs in plakken van 2 cm. Snij de ui in parten en laat de tomaatjes heel. Verdeel de groenten in […]

Lees verder…