- 100 g zachte boerenboter
- 125 ml boerenyoghurt
- 2 eieren
- 125 ml koffie
- 1 theelepel vanillepasta
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 225 g kristalsuiker
- 1 theelepel baksoda
- 40 g cacaopoeder
- Chocoladesaus
- 125 ml boerenroom
- 125 g pure chocolade
- Vers fruit
- Springvorm van 20 cm en bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet de springvorm in.
- Meng eerst de kristalsuiker en de zachte boerenboter samen. Voeg daarna de boerenyoghurt toe en meng dit, doe daarna hetzelfde met de eieren en vanillepasta. Zeef het zelfrijzend bakmeel, baksoda en cacaopoeder en voeg dit toe. Voeg als laatste een kopje hete koffie toe en meng dit tot een egaal beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake ongeveer een uur, totdat deze gaar is.
- Voor de chocoladesaus verwarm je de boerenroom in een pan totdat er belletjes langs de rand van de pan ontstaan (net onder het kookpunt). Doe het fornuis uit en voeg de chocolade toe. Laat dit een paar minuten staan en klop het vervolgens tot een gladde, glanzende saus.
- Wanneer de chocoladesaus op kamertemperatuur is, verdeel je ‘m over de chocoladetaart. Garneer met vers fruit.