- 125 gram belegen boerenkaas
- 225 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 60 gram koude boerenboter
- 200 ml koude boerenkarnemelk
- 1 ei en met een scheutje boerenmelk
- Uitsteker van 6 cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, zout en mosterdpoeder goed door elkaar.
- Rasp de koude boter en wrijf deze met je vingertoppen door de droge ingrediënten tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Rasp de belegen boerenkaas en voeg 100 gram toe. Giet de boerenkarnemelk erbij en meng tot het deeg net samenkomt; kneed zo min mogelijk.
- Bestuif een werkblad licht met bloem, stort het deeg erop en druk het voorzichtig plat tot een dikte van ongeveer 2,5 cm. Steek rondjes uit met een uitsteker en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de scones met het mengsel van ei en melk, rasp er nog wat extra kaas over en bak ze in circa 14 minuten goudbruin.
Tip: Heerlijk met opgeklopte gezouten boerenboter! Klop zachte boerenboter met een snuf zeezout in de keukenmachine tot deze luchtig en wit van kleur is (ongeveer 3-4 minuten). Serveer direct bij de warme scones.