Gegratineerde uiensoep met Goudse Boerenkaas

  Lunchgerecht voor 4 personen. Serveer een kleinere portie als voorgerecht of juist een grotere portie, eventueel met extra toast, als maaltijdsoep (hoofdgerecht) Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel en bleekselderij en eventueel de knoflook toe. Voeg 2 liter water toe en breng op een hoog vuur aan […]

Lees verder…

Rösti met prei en Boerengatenkaas

Boerengatenkaas heeft een zoet-pikante smaak. In het originele recept van ZTRDG is voor de Boerenkaas gekozen voor de Vinkethaler. Bereidingswijze: Schil de aardappels en rasp ze. Snij het witte gedeelte van de prei in superdunne ringetjes (groene deel wordt niet gebruikt). Meng aardappel en prei met royaal zout en peper. Maak een papje van het […]

Lees verder…

Risottoballetjes met Boerenkaas

Salade met risottoballetjes met Boerenkaas Met salade een heerlijk voorgerecht, zonder salade een feestelijk borrelhapje. Bereidingswijze: Snipper en fruit de sjalot op middelhoog vuur in een ruime kookpan. Voeg de rijst toe en fruit alles tot de rijst glazig wordt. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen door de rijst. Voeg […]

Lees verder…

Kaasfondue

Fondue van Boerenkaas   Serveer bij de fondue: reepjes brood, krokante soepstengels, in de schil gekookte krielaardappelen, plakjes venkel, roosjes broccoli, groene asperges, partjes peer, plakjes rauwe ham. Bereidingswijze: Verwarm de melk en roer in gedeelten de kaas erdoor. Blijf roeren en laat de kaas op zacht vuur smelten (roer met een houten lepel in […]

Lees verder…

Pastagratin met Boerenkaas

Penne met courgette en met Boerenkaas gegratineerd Bereidingswijze: Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de lente-ui circa 1 min. in de boter. Voeg de courgette toe en bak deze 3 min. mee. Roer de peterselie en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de […]

Lees verder…

Pesto met Boerenkaas

Groene pesto met overjarige Boerenkaas   Pesto genovese is de oorspronkelijke Italiaanse variant die gemaakt wordt met Parmezaanse kaas en Pecorino. Deze variant met overjarige Goudse Boerenkaas is ook al zo’n delicatesse. Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op matig vuur in 3 min. goudbruin. Laat de pijnboompitten voor verdere verwerking goed afkoelen. […]

Lees verder…

Pompoensoep met Boerenkaas

Pittige soep van flespompoen met Boerenkaas Bereidingswijze: Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen). Fruit in een ruime koekenpan de […]

Lees verder…

Rozijnenbrood sandwich

Sandwich van rozijnenbrood met gerijpte Boerenkaas, waterkers, peer en walnoot Bereidingswijze: Snij de peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Toast het brood licht in de broodrooster. Besmeer 4 sneetjes licht met boter en verdeel de sla, plakjes peer en grofgehakte walnoten over de sneetjes. Beleg royaal met de Boerenkaas. Dek af met de […]

Lees verder…