Gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika gevuld met Goudse Boerenkaas en zachte geitenkaas Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng de geitenkaas met de crème fraîche of boerenroom, de Goudse Boerenkaas, knoflook, basilicum, ei, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. Vul de gehalveerde paprika’s […]

Lees verder…

Boterham met Boerenkaas

Boerenboterham met Boerenkaas, radijs en preischeutjes Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, ontbijt-/lunchgerecht Bereidingswijze: Besmeer de boterhammen met roomboter, beleg met kaas en versier met de radijsjes. Bestrooi naar smaak met preischeuten en versgemalen peper. Bereiden: ± 5 min. Tip: Lekker met een glas koude boerenmelk of -karnemelk. Vervang de roomboter door humus voor […]

Lees verder…

Ravioli met Boerenkaas en spinazie

Een iets bewerkelijk recept, maar met een fantastisch resultaat! Bereidingswijze: Basisrecept pastadeeg: Meng beide bloemsoorten en stort ze op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje. Breek de eieren boven het kuiltje, voeg olie en een snufje zout toe. Kneed alles met één hand, van binnen naar buiten, tot een samenhangend mengsel. Kneed het […]

Lees verder…

Portobello’s met Goudse Boerenkaas

Gevulde portobello’s met extra belegen Goudse Boerenkaas, in de oven bereid Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes en houd apart. Lepel voorzichtig de lamellen eruit. Bak de de hoeden van de portobello’s met de gladde kant naar beneden 2 min. in wat boter. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Snipper de […]

Lees verder…

Risotto met broccoli en Boerenkaas

Broccoli risotto met tomaatjes en Goudse Boerenkaas   In dit recept vind je de basis bereidingswijze voor kippenbouillon. In plaats daarvan kan je ook kiezen voor een snelle variant met bouillon van blokjes (kip of – voor een vegetarische variant – groentebouillon). Bereidingswijze: Bouillon: Doe de kip/botten in een pan. Voeg de ui, prei, wortel […]

Lees verder…

Hollandse kaasquiche

Quiche van jongere en oudere Boerenkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180/200 ºC (hetelucht/elektrisch). Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestuif het werkvlak met wat bloem, leg het deeg weer op elkaar en rol het vervolgens uit tot de grootte van een royale ovenschaal. Leg de deegplakjes in de ovenschaal en laat rondom een rand omhoog staan. […]

Lees verder…

Warme Boerenkaas croissant

Warme croissant, gevuld met Boerenkaas   Heel gemakkelijk te maken, ook leuk voor kinderen, lekker bij ontbijt of lunch. Dit recept is afkomstig van Kaas.nl. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een ovenplateau met bakpapier. Rasp een klein stukje van de Boerenkaas. Snij de rest van de kaas in 4 dikke repen. Rol het […]

Lees verder…

Zalm met spinazie en Goudse Boerenkaas

Pasta-zalm-spinazie ‘bake’ met Goudse Boerenkaas Bereidingswijze: Breng een pan met water aan de kook om de macaroni-pasta in te koken. Snij de zalm in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens […]

Lees verder…